THE GUIDE TO LEBANON PT. 1

lebanon pt. 1
LEBANON PT. 1:

Nu er første del af guiden til Libanon endelig klar! Jeg har arbejdet længe på den, mest for at udvælge de helt rigtige steder. Det er altså ikke helt nemt, når der virkelig er meget at vælge imellem, haha. Jeg har valgt at dele den op i ‘Lebanon pt. 1 og pt. 2’, for ellers ville det blive et meget langt post. Den anden del kommer op om et par dage.

Denne ‘Lebanon pt. 1’ er om alt det, du skal se og lave. Anden del kommer til at handle om steder at spise, feste og få drinks. Glæd jer!

ENGLISH:
Lebanon pt. 1:
This is my guide to Lebanon pt. 1. I’ll divide the guide into two parts, as it would be one huge post otherwise. This post, Lebanon pt. 1 is about places to see and what to do. The pt. 2 is about places to eat, drink and party. 

WHAT TO SEE & DO:

Libanon er et lillebitte land med en ret utrolig historie. Det gør, at der er meget at se indenfor en relativt kort afstand. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man vil opleve på en ferie, men her kommer altså de steder, som jeg synes er must-sees.

BYBLOS (THE OLD CITY) 

lebanon pt. 1

Jeg har faktisk fremhævet Byblos som et af mine yndlingssteder i Libanon før herinde på bloggen. Det er virkelig en skøn, halvstille oase i et ellers travlt land med lidt for meget bilos og mange mennesker. Ligemeget hvilken slags ferie man er til, er det et sted, du skal besøge. Vil du vide mere, så har jeg skrevet et indlæg om om Byblos HER.

ENGLISH:
Byblos is one of my favourite sights in Lebanon and it’s a must-see for everyone. I’ve written a post about Byblos here – check it out if you want to know more about it’s history.

HIKING IN CHUWEN:
Er du til lidt aktivitet på ferien, så vil jeg anbefale hikingruten i Chuwen, som er helt utroligt smuk. Den er perfekt, for den ligger ikke alt for langt fra byen, og ruten er ikke uoverkommeligt lang. Til gengæld ender den ved den flotteste sø midt i bjerglandskabet, hvor mange unge tager ned for at bade.

ENGLISH:

If you’re into active vacations I’ll recommend you the Chuwen hiking route. It’s beautiful and not too long. The best part is that it ends by this beautiful lake in the middle of the nature, where you can go to swim.

JEITA GROTTO:
Til trods for, at det er mange år siden, jeg besøgte Jeita grotten og billeder er forbudt, så står den helt klart i min hukommelse. Det er altså ikke unden grund, at den underjordiske grotte har vundet flere priser og var blandt kandidaterne til at blive et af verdens syv nye naturvidundere. Læs mere på hjemmesiden HER

ENGLISH:
Despite the fact that it’s been years since I visited the Jeita Grotto I still remember it bright and clear. I mean there’s a reason why it has won several prices and were among the candidates to become one of the world’s new seven wonders. Read more HERE

FARAYA:

lebanon pt. 1

Egentlig er Faraya bedst kendt som libanesernes yndlings skisportssted, for om vinteren er bjergbyen ofte dækket af sne. Dog er det også et skønt sted at komme om sommeren, for udsigten er inter mindre end fænomenal. Det er f.eks. i Faraya DETTE og DETTE billede er taget.

ENGLISH:
Faraya is best known as a favourite for skiing, since the city in the mountains usually is covered by snow during the winter. However, I enjoy coming there at summer too, as the view is stunning. I’ve among others taken THIS  and THIS photo in Faraya.

WHERE TO SHOP:

I modsætning til, hvad du måske tror, så er Beirut en helt vildt god shoppeby. Alle de butikker, vi ikke har i Danmark, kan du finde i Beirut, og her snakker vi både på Chanel og Bershka-niveau.

BEIRUT SOUKS:

lebanon pt. 1

Min klare nummer 1 når det kommer til shopping, er Beirut Souks. Det er et slags undendørs shoppingcenter, som virkelig har alle de butikker, du nogensinde får brug for. Desuden ligger det i centrum af Beirut, så der er både nemt at komme til og fra stedet.

ENGLISH:
My absolute number one when it comes to shopping is Beirut Souks. It’s this outdoors shopping mall, which has every single store you’d ever need. Moreover, it’s located right in the centre of Beirut so it’s easy to come and go.

ABC ASHRAFIYEH:
ABC er Libanons svar på Magasin, bare en tak mere eksklusivt. Der er flere branches, men det, der ligger i Ashrafiyeh er det største med flest butikker. Desuden er der den fineste rooftop med lækre restauranter og dessertbutikker som The Cheesecake Factory og Häagen Dazs.

ENGLISH:
ABC is an exclusive mall with branches located all over Lebanon. However, the one in Ashrafiyeh is the biggest one. It has a cute rooftop with restaurants and delicious dessertplaces like Häagen Dazs and The Cheesecake Factory.

WHERE TO TAN

Du kan ikke tage til Libanon uden at sætte tid af til stranden. Libanon er nemlig beriget med en lang kystlinje ud til Middelhavet og har derfor nogle lækre, lækre strande fra naturens side. Det gør absolut heller ikke tingene værre, at alle de bedste strande er lavet til hele beachresorter med pools, restauranter, barer og strandfester, og de ligger linet op ved siden af hinanden.

lebanon pt. 1

EDDE SANDS:
Af alle de strande, jeg har besøgt i Libanon, er og bliver Eddé Sands min favorit hidtil. Blandt andet fordi, at det er et af de større resorter, hvor der er flere pools, restauranter til enhver smag og selvfølgelig en helt vildt flot og ren strand. Det er et af de dyrere steder, så de mennesker, som kommer, har helt klart også klasse.

ENGLISH:
Out of all the beaches I’ve visited in Lebanon Eddé Sands is my favourite so far. I guess because it’s one of the bigger ones with pools, restaurants for every taste and of course a very beautiful and clean beach. As it’s one of the more expensive places the beachguests are quite classy.

C-FLOW
Jeg er også ret vild med C-flow, som faktisk ligner Eddé Sands en del, bare i mindre udgave. Den eneste væsentlige forskel er faktisk, at der ikke er et stort restaurant-udvalg eller spa. Til gengæld er har den en lidt mere hyggelig vibe og har klart også instapotentiale!

ENGLISH:
I’m also quite fond of C-flow, which is very much like Eddé Sands, just smaller. The only real difference is that there’s no spa or a big selection of restaurants. On the other hand it’s more cozy and has the same amount of insta-potential!

PIERRE & FRIENDS:

Dette er en lille strand, der er rigtig hyggelig at tage til om aftenen for at få en drink eller to. Der er også fint om dagen, og du får en skøn tan! Dog skal du være opmærksom på, at det er en stenstrand, og det er jeg personligt ikke særlig vild med.

ENGLISH:
This is a smaller beach which is pretty nice to visit for a drink at night. It’s also a fine place during the day, but just be aware that it’s a beach with rocks and not sand.



4 thoughts on “THE GUIDE TO LEBANON PT. 1”

Let me know what you're thinking


%d bloggers like this: